Posts

Showing posts from October, 2010

S U R P R I S E ! ! ! ! !

Image
21/10/2010
8.00pm - 11.50pm


setiap jam yang berlalu ika ataupun ira akan call...tanye saye kat mane dah...buat ape tu...itulah..inilah....rase pelik pun ade....tapi layankan jelah...tak terpikir apepun...dalam pukul 10 lebih sikit,saye pun geraklah....nak amik faiz,then terus balik klang...at the moment ika ade call,cakap jgn singgah mkn mane2...ibu ade masak istimewa...hehehhe...mase tu terbayang2 dah masakan ibu...sbb time tu mmg lapar pun....sehingga sempatlh singgah mcd (drive thru)...beli nugget...lapar punye pasal....
baru je nak kuar dr area mid valley,ira plak call tanye dh kt mane...faiz yg pickup phone...faiz kate baru nk gerak n dh on the way...faiz pun pelik...napenye ni...hehehhe...after 30 minute,ika msg..jumpe kat din tomyam..sbb lauk yg ibu masak hangus...haisshh....macam2...kate saye dlm hati...huhuhuhu...
then,sampai2 je..ira terus jumpe kitorang n amik zafri....ok....
pastu,sampai2 ibu n mereka2 ni ask to order....orderlh....mase ni tak terpikir ape dah...heheheh....lapa…

Z A F R I

Image
zafri already 9 months.....anak ibu n abah ni dah besar....selalu cakap ngan en suami....besar dah anak kitekan abang....rasenye setiap bulan akan cakap mcm tu kat en suami....mane taknye...bile tgk perkembangan baby zafri ni,saye rase sangat teruja disamping bersyukur kehadrat Allah diatas kebesaranNya ini.... anak ibu dah pandai macam2...dah pandai kemas drawer baju die...dah pandai bukak peti ais...pandai sebut abah..abu...huhuhu....mama (babysitter dielh tu)....hehehhe....ade lagi satu...die dah jumpe......


tadaaa.....hehhehe..kebetulan je ni..thanks to cicik...:D
 now....zafri,abah n ibu die..tak abar nk g babymoon this coming friday...y friday....because friday is 22nd oct...hehhehehe..tak sabar nk jalan2...pestime nk cuti2 bertiga....b4 this,ade gak bercuti tapi pegi ramai2...now...kite akan pergi bertiga je...can't wait...hope it will be our best vacation....where are we heading to??hehheheh..dekat je....tungguuuu....:-D
p/s zafri   :   ibu sayang sangat awak... 

hati,nak mengadu pada siape ye.....?

salam all...

lame dah saye tak update blog ni....bak kate blogger2 kat luar sane...dah berhabuk blog saye ni....huhuhuh....agak bz untuk menulis....sbb,mgkn takde mase sgt nak update tu...update ni....bile terasa hati ni sayu je....baru tulah rase nk menulis....
hati ni....ermm...susah nak diterangkan ape yg hati ni rase....pada siape nk mengadu....oh...akhirnye saye dapat jawapan....hanye satu tpt yang paling sesuai untuk saye mengadu....

ye...ALLAH.....saye ade ALLAH yang boleh dgr segala2nya...yang tahu segala2nya...
Ya ALLAH....dgrkanlah bisikan hati ku ini...Ya ALLAH....hanya KAU sahaje yang maha mengetahui ape yang aku rase dan aku tak dapat luahkan dengan sesiapa jua...

Ya ALLAH....aku mohon kepadamu...berilah ketenangan dalam hati ku ini....damaikan hati ku ini....bersihkanlh hati ku ini....

Ya ALLAH.....

mode hati : sangat sayu...:(