Posts

Showing posts from June, 2010

kesian zafri :(

starting from 1st July ni, zafri dah tak tinggal ngan mami ani lagi...mami ani dah start kelas kat uum...huhuhu...sedihlah sbb dah nk kene anta zafri kat taska...

zafri dah dapat tpt stay sementara ibu n abah die g cari rezeki(kejelh tu)....huhuhu...tpt zafri nk pergi ni adelh sebuah taska yg terletak tak jauh dari umah kami...ramai gak yg duk dlm satu bilik tu...tapi ade 2 org pengasuh...for the mean time,takpelah...no choice...yg penting akak tu boleh jage zafri dgn baik dan bersih...yuran taska?erm....RM 300 (monthly) + RM100 (annual reg) + RM10 (insurance)...jadinye,nk masuk tu kene bayar RM410....monthly plak RM300 oklah tu agaknye...

hopefully zafri boleh biasekn diri duk situ....yea...ibu tau zafri kuat kan sayang....sayang jgn takut...nnt auntie2 kat situ mesti jage sayang elok2...(huhuhu...ibu plak yg terlebih sedih,agaknye zafri ok je...entah2 lagi suke sbb ramai kawan2)...apelah baby sekecil zafri tu tau....

zafri, ibu nak zafri tau...klu boleh...seboleh2nye ibu n abah tak nak…

My Lil' PriNce...

Image
Ni lah die permata hati saya a.k.a ibu dan en hubby saya a.k.a faiz a.k.a abah...heheheh....klu nk tau,zafri ni such a good baby boy in the world...:-*

hahaha...die akan menangis bile lapar je...yg lain2 tu asik tersengih2 je...senang ibu n abah die..pastu die jenis yg boleh masuk ngan sume org...tak takut org....alhamdulillah....nak jage die pun senang...mlm2 bile ibu n abah tido,die pun tido....dah pagi around 6 baru bgn sbb lapar....so,die jadi alarm ibu...every morning he's like that....we love you zafri...:-D


ibu n abah sayang sangat zafri...:-)  he loves to smile! looking forward!

alamak.....

Image
ciannye anak ibu ni...

mcm mane ni???mama ayong dah keje...sape nk take care baby zafri ni...uhuhuhuhuh....kene carik org yg betul2 blh jage die...huh........haaaa...kan dah mengeluh panjang ni....bukan ape,ingat tak nk hantar baby g nurseri...a lot of babies there...takkan auntie kt sane nk tgk baby zafri je kan...die dh biase pampered by his cik ika...mami ani....cik ngah...ayayai......

at the end jupe gak babysitter...next to our block...mmg dekat sgtlh dgn umah..tp agak mahal....ermm...nk wat camnekan...ibu n abah nk yg terbaik utk zafri...jadinye,kene betul2 pilih tpt yg sesuai untuk die...huhuhuh...i love my baby!

one more thing...ibu dah nekad nk tukar mode...dr PLK to PJJ...tak sanggup nk biarkn baby lame2 kt uamh org..eventhough the babysitter willing to take care zafri up until 11,tp kesian sgt kt zafri....takkan mase ngan ibu n abah die sikit je...lagi banyak mase ngan babysitter plak...

abah zafri lak keje shift...klu keje pg 7-3 klu ptg 3-11....ermm....klu ibu ade kelas,zafri…